Kladdkaka med svarta bönor

Aldrig mer vanlig kladdkaka. Det här måste vara något av det godaste jag har ätit och helt utan dåligt samvete. Kakan är både glutenfri och innehåller inget rent socker. Receptet har jag lånat av http://josefineandersson.se/

Kladdkaka med svarta bönor 
* 1 pkt svarta bönor
* 14 st dadlar 
* 2 ägg
* 1 dl kokosolja
* 150 g mörk choklad
* 4 msk agavesirap
- alt kokossocker, honung..
* 4 msk kakao
* 2 tsk vaniljpulver
* 0.5 tsk bikarbonat
 
1. Blötlägg dadlarna en stund om de är torkade (annars kärna ur dem) 2. Sätt ugnen på 175 grader 3. Skölj de svarta bönorna noga 4. Häll i en skål tillsammans med dadlarna 4. Mixa med stavmixer till en jämn smet 5. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron 6. Vispa äggen, kokosoljan och den smälta chokladen med en vanlig visp i en separat skål. 7. Rör ner agavesirap, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i bönorna 8. Häll sedan även ner chokladsmeten 9. Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper eller i en form smord med kokosolja 10. Grädda i ca 18 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig!
 
Chokladtäcke
* 75 g mörk choklad
* 0.5 dl kokosolja utan smak
* 4 msk philadelphia
* 4 msk kakao
* 4 msk agavesirap
 
1. Rör ihop till en krämig glasyr 2. Smeta över den svalnade kakan
3. Släng på hallon, riv över mörk choklad och ställ in i kylen ett tag.
 
Vaniljgrädde 
* vispgrädde
* vaniljpulver
* agavesirap
 
1. Vispa upp valfri mängd grädde 2. Tillsätt vaniljpulver och agavesirap efter smak
3. Vispa lite till, smaka av och tillsätt ev mer av det som behövs.



Kom ihåg mig?